Plattformpodden

En podcast om applikasjonsplattformer og teamene som bygger de.

Her finner du oss

6: Den med Kartverket

Audun og Hans Kristian har hatt Espen Henriksen og Vegar Andersen fra Kartverket på besøk for å snakke om deres applikasjonsplattform SKIP. SKIP ble bygget fra bunnen av til å være fremtidsrettet og tilrettelegge for autonomi og moderne utviklingsmønstre som containers, hybridsky, mikrotjenester og sky-native tankegang.


Espen Henriksen er Plattformutvikler og Produkteier for SKIP-teamet og har hjulpet Kartverket med å bygge en organisasjon på åpenhet, kommunikasjon og involvering for å gå bort fra silo-dreven organisasjon til et kryssfunksjonelt tankesett. 

Vegar Andersen er Sjefsarkitet og Teknisk Områdeleder for plattform i Kartverket både for applikasjonsplattform og dataplattform.

Vår historie starter på det tidspunktet hvor prosjektmodellen førte til flere siloer med egne prosesser og verktøy. Kartverket tok mye inspirasjon fra NAV og NAIS for en teknisk retning og felles teknisk plattform. Resultatet ble SKIP som er en hybrid sky-plattform som går både over GCP og on-prem med Kubernetes i bunnen. På toppen er det Google Cloud Anthos som syr de ulike clusterene sammen og tillater kommunikasjon på tvers.

Relevante lenker: