Plattformpodden

En podcast om applikasjonsplattformer og teamene som bygger de.

Her finner du oss

7: Den med Altinn

I denne episoden snakker med vi med plattformteamet i Digdir som Altinn kjører på. Altinn er en av de store digitaliserings-suksessene på verdensbasis og er en plattform hvor offentlig etater kan bygge digitale tjenester. Den har gjort at dialog mellom staten og innbyggerne har fungert veldig bra i mange år. 


Men Altinn 3 er ikke bare et sett av skjemaer, det er også en plattform, som lages og vedlikeholdes av team fra Digitaliseringsdirektoratet og har både en lavkode-komponent hvor hvem som helst kan lage skjermaer men også en fullverdig hosting av applikasjoner skrevet i et ordentlig programmeringsspråk.

I denne episoden snakker Hans Kristian og Audun med Ronny Birkeli og Eirik Mikkelsen om hvordan Altinn-plattformen ser ut, og hva som er planene fremover. Ronny begynte i Digdir i 2021 og er produkteier for Altinn-studio. Eirik begynte i 2002 på det som nå heter Altinn 1, og begynte siden i Brønnøysundregistrene og siden sjefsarkitekt for Altinn.

Det er totalt 4 team som bygger Altinn studio + 2 team som lager Altinn autorisasjon og så er det noen nye produkter som er under oppseiling. Altinn jobber på toppen av åpen kildekode og har åpnet opp mye av sin egen kodebase under GitHub og har laget et felles designsystem som alle offentlig etater (og andre) kan benytte seg av. Selv roadmap og planer ligger åpent på GitHub.

Relevante lenker: