Plattformpodden

En podcast om applikasjonsplattformer og teamene som bygger de.

Her finner du oss

1: Den med Elkjøp Nordic

Hans Kristian og Audun fått besøk av Tomas Janson og Jens Bech-Sørensen fra Elkjøp Nordic i studio for å sparke i gang første episode av sesong 2 hvor vi løfter blikket og utforsker plattformer innen bank, forsikring og handel.


Elkjøp Nordic er en av de største elektronikkforhandlerne i Norden. Elkjøp har butikker både online og mer enn 400 fysiske lokasjoner med 11.000 ansatte på tvers av Norge, Svergie, Danmark, Finland, Island Færøyene og på Grønnland. I 2023 omsatte Elkjøp Nordic for nesten 50 milliarder norske kroner og samlet inn nesten 30.000 tonn elektrisk avfall.

Tomas Janson er Principal Software i Elkjøp Nordic og jobber med alt fra plattform til frontend. Før han begynte i Elkjøp var han VP of Software Engineering i Unacast. Jens Bech-Sørensen har jobbet med plattform siden han startet i Elkjøp i 2022. Fra før er han utdannet psykolog og vi snakker litt om hvordan er det å ha en bakgrunn som psykolog og nå jobbe med teknologi.

Plattform i Elkjøp begynte med Azure DevOps med masse ad-hock scripts som ikke skalerte. Mens Tomas var i pappa-perm fikk han tid til å dykke ned i Pulumi og Pulumi Automation som ble grunnlaget for plattformen i Elkjøp som setter opp namespaces i Kubernetes og Azure Resource Group som utviklerne ellers får fulle tilganger til. Du får også et GitHub repository med ferdige bygge-pipelines i GitHub Actions for å deploye din første applikasjon!

Relevante lenker: