Plattformpodden

En podcast om applikasjonsplattformer og teamene som bygger de.

Her finner du oss

7: Den med Vipps MobilePay

Audun og Hans Kristian har vært så heldig å få besøk av Erik Paulsen Skålerud og Sven Malvik fra plattformteamet til Vipps MobilePay som en del avsesong to av Plattformpodden hvor vi løfter blikket og utforsker plattformer innen bank, forsikring og handel.


Vipps ble lansert av DNB for 8 år siden og i dag har nesten alle i Norge appen installert på sin telefon for enkelt kunne å sende og motta penger. For et år siden fusjonerte norske Vipps med danske MobilePay og i 2023 vippset vi 266 millioner ganger!

Erik begynte i Vipps etter at han var på NIC-konferansen og hørte om Sven fra Vipps snakke om fuckups i sin plattform, og jobber i dag som Engineering Manager for Platform i Vipps MobilePay. Sven ble headhuntet til det som var Norgest kuleste tech-selskap, Vipps, og er i dag Lead Platform Architect i Vipps MobilePay og har skrevet boken "Mastering Azure API Management".

Vipps begynte som en stor monolitt on-prem og reisen begynner med å bygge en platform fra scratch i Azure, før det var noe som het Azure Kubernetes Service (ASK) og hentet inspirasjon fra bla. NAIS. I dag heter plattformen Vipps Compute Environemt, og består blant annet av AKS og Backstage. Alle API-kall går først til Azure API Management før det når applikasjonene.

Applikajsoner lages som en egen Vipps Service manifest som likner litt på Kustomize med overlays, og rulles ut via en deployment pipeline. Databaser er ikke en del av compute-plattformen, men kjører som managed services i teamene sine egne Azure subscriptions. BICEP brukes for å provisjonere infrastruktur mens GitHub Actions har tatt over for Azure DevOps.

Relevante lenker: