Plattformpodden

En podcast om applikasjonsplattformer og teamene som bygger de.

Her finner du oss

8: Den med Unleash

I denne episoden er Hans Kristian og Audun så heldig å besøk av Gard Rimestad og Ivar Conradi Østhus fra Unleash. Unleash er et åpent kildekode system for å styre utrulling av ny funksjonalitet, feature toggling, og startet som et internt prosjekt i Finn. Nå er Unleash blitt sitt eget selskap med millioner av nedlastinger over hele verden sin egen SaaS løsning hvor de kan kjøre Unleash for deg som en tjeneste. 


Ivar startet som utvikler i Finn og fikk gå den reisen hvor han oppdaget behovet for feature toggling og tok denne suksessen fra Finn og startet et eget selskap for å videreutvikle Unleash og er i dag CTO i Unleash. Gard jobbet også i Finn først som utvikler og videre med plattformer. Etter hvert som Unleash tok av ble Gard med som plattform lead i Unleash.

Unleash har en hosted SaaS løsning som kjører 500 kunder i AWS. Under panseret bruker de Amazon RDS og Elastic Kubernetes Service (EKS). VictoriaMetrics, Loki og Grafana brukes for overvåking. På GitHub har Unleash over 60 open source repos som de vedlikeholder, plant annet Unleash Egde som er en edge cache for Unleash skrevet i Rust.

Fun fact; Unleash kjører alle sine tjenester og applikasjoner på ARM!